Gevogelterollade met unieke smaaktoetsen, perfect voor in de herfst.

Kalkoenrollade vijgen-mosterd

Gevogelterollade met unieke smaaktoetsen, perfect voor in de herfst.

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
kalkoenfilet, zonder haasje
300gram
vulling per kalkoenfilet

Vulling

1kilogram
ongekruid kippengehakt (ontbeende kippen
40gram
gedroogde vijgen

Bereiding

1Kalkoenfilet in enveloppe opensnijden.
2Alle ingrediënten van de vulling goed met elkaar mengen tot een homogene massa.
3De vulling verdelen over de kalkoenfilet.
4De kalkoenfilet dichtrollen tot een kleine roulade en opbinden of in een netje steken.
5De buitenzijde inwrijven met de Magic orange thymian.
6Doorgaren in de oven bij 160 °C tot een kerntemperatuur van 68 °C.
7De kalkoenrollade laten afkoelen.

Hulpmiddelen

Tip

Verwerk 30 à 50 g witte rozijnen, geweekt in porto, onder het gehakt voor extra smaak.

Tags

Gevogelte
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!