Kip met een licht gerookte currysmaak, ideaal op de boterham van fijnproevers.

Kippenwit smoky curry

Kip met een licht gerookte currysmaak, ideaal op de boterham van fijnproevers.

Recipe QR Code

Ingrediënten

10kilogram
kipfilet
3.9kilogram
pekel (zie pekelsamenstelling)

Pekelsamenstelling

3kilogram
water

Bereiding

1De kipfilet goed schoonmaken en vervolgens door de 10 à 20 mm plaat malen.
2De koude pekel en de smoky curry seasoning toevoegen aan het vlees en mengen totdat deze volledig opgenomen zijn.
3Indien het mengen niet gebeurd is in een tumbler, het deeg gedurende 1 uur in de koeling laten rusten.
4Afvullen in kunstdarmen naar keuze.
5Garen in water of in de combi-steamer met volle stoom op 80 °C, tot een kerntemperatuur van 72 °C bereikt is.
6Gedurende 24 uur laten afkoelen.

Tip

Presenteer het kippenwit met smoky curry in een mooie zwarte PP tray.

Tags

Gevogelte
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!