Dé Gentse waterzooi, een heerlijke Vlaamse klassieker.

Gentse waterzooi

Dé Gentse waterzooi, een heerlijke Vlaamse klassieker.

Recipe QR Code

Ingrediënten

1.5liter
kippenbouillon
750gram
kippendijen
100gram
verse selder, in julienne en geblancheer
100gram
prei, in julienne en geblancheerd
100gram
wortel, in julienne en geblancheerd

Ingrediënten kippenbouillon

2liter
water

Bereiding

1De kippenbouillon oplossen in het water.
2De kip koken in de kippenbouillon.
3De kip uit de bouillon halen en in blokjes snijden.
4De bouillon door een zeef filteren.
5De benodigde hoeveelheid voor het recept nemen.
6Hierin de witte saus bouillon oplossen en het geheel aan de kook brengen.
7De kip en de groenten toevoegen.

Hulpmiddel

Tip

Vervang de bouillon eens door een gevogeltevelouté om een variatie op dit recept te maken.

Tags

Gevogelte Stoverij
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!