Hertenfilet, lekker verfijnd en gemakkelijk om klaar te maken!

Hertenfilet met veenbessen

Hertenfilet, lekker verfijnd en gemakkelijk om klaar te maken!

4 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

2stuks
uien
1kilogram
hertengebraad
1stuk
knoflook
200milliliter
water
50milliliter
rode porto

Bereiding

1De oven voorverwarmen op 180 °C.
2De uien in parten snijden.
3Een klontje boter verwarmen in een ovenvaste kookpot.
4Het hertengebraad kruiden met peper en zout en langs alle kanten dichtschroeien.
5De ui, de knoflook en de tijm erbij leggen.
6De peperbolletjes kneuzen in een vijzel en over het gebraad strooien.
7Het deksel op de pot zetten en het vlees gedurende 20 minuten in de oven laten garen.
8De witte wijn met de suiker en het water verwarmen.
9De peertjes in het vocht leggen gedurende 15 minuten, daarna uit het vocht halen en aanstoven in boter.
10Het gebraad uit de pot halen, in aluminiumfolie wikkelen en 15 minuten laten rusten.
11De pot met de aanbaksels en het braadvocht op een middelhoog vuur zetten.
12De rode wijn en de porto erbij gieten en aan de kook brengen.
13De alcohol laten verdampen en de saus in een pannetje zeven.
14De saus tegen het kookpunt aanbrengen en er dan enkele klontjes koude boter doorroeren totdat de saus wat dikker wordt.
15Het gebraad in dunne plakjes snijden en de peertjes, veenbessensaus en wildsaus erbij doen.

Tags

Wild
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!