Smeuïge kalfsfricassee met champignons en gehaktballetjes

Kalfsfricassee

Smeuïge kalfsfricassee met champignons en gehaktballetjes

4 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

250gram
verse champignons, in kwartjes
1kilogram
kalfsstoofvlees
1stuk
sjalot, fijngesnipperd
200gram
wortels, in schijfjes
1liter
water
1stuk
kruidentuiltje (laurier, tijm)
250gram
gehaktballetjes, gekookt

Bereiding

1De champignons stoven in een pan.
2Het vlees lichtjes aankleuren in een stoofpot met een klontje boter.
3De sjalot en de wortelschijfjes erbij voegen.
4Het water en de kalfsfond over het geheel gieten en het kruidentuiltje toevoegen.
5Het vlees laten garen op een zacht vuurtje (60 à 90 min) tot het goed mals is.
6Het vlees uit de kookpot halen en er de witte saus aan toevoegen. Goed mengen en de saus aan de kook brengen tot deze de gewenste dikte heeft.
7De gekookte gehaktballetjes toevoegen, de gebakken champignons en het vlees aan de saus toevoegen en nog enkele minuten verder laten koken.

Tip

Serveer met frieten of kroketten.

Tags

Stoverij Kalfsvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!