Een klassieker met een twist!

Lasagne met kip en courgette

Een klassieker met een twist!

Recipe QR Code

Ingrediënten

2stuks
gele courgettes
2stuks
groene courgettes
1kilogram
jonge spinazie
1.5kilogram
kippengehakt
1kilogram
Chimay-kaas, in plakjes

Voor de saus:

1liter
water

Bereiding

1De oven voorverwarmen op 200 °C.
2De courgetteplakken samen op een ovenschaal schikken, met wat olijfolie besprenkelen en daarna met de bouillon bestrooien.
3In de oven plaatsen en 10 minuten laten garen.
4Het vocht afgieten, de spinazie hier kort in laten garen en daarna het vocht recupereren.
5Het gehakt rul bakken in de rest van de olijfolie.

Voor de saus

1Water aan de kook brengen met de bouillon en het kookvocht.
2De boter-eiersaus toevoegen en 5 minuten zacht laten doorkoken en binden. Op smaak brengen met de nootmuskaat.

De lasagne

1Beginnen met een dun laagje saus op de bodem van de ovenschotel. Daarop een eerste laag van de lasagnevellen leggen.
2Hierbovenop de courgettes schikken, de plakjes kaas, het gehakt, de uitgelekte spinazie en als laatste overgieten met de saus.
3Deze stappen herhalen en eindigen met lasagnevellen.
4Op het einde een laag saus lepelen en daarop plakjes kaas leggen.
5In de oven plaatsen gedurende 40 minuten.

Tags

Italiaans Gevogelte
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!