Bereiding
12 koppen sushirijst samen met 4 koppen water in een kookpot doen.
2De rijst aan de kook brengen en nadien het vuur laag zetten en in laten koken met het deksel op de pan gedurende ongeveer 10 à 15 minuten.
32 eetlepels azijn met 2 eetlepels suiker in een kommetje doen en goed mengen.
4Vervolgens het mengsel door de sushirijst mengen wanneer deze gaar is en volledig laten afkoelen.
5De kipfilet op smaak brengen met de kipkruiden met zout en vervolgens paneren met de krokante paneer.
6Een laag olie van ongeveer 1 cm verhitten in de pan en hierin de kipfilets aan beide kanten bakken tot ze goudbruin zijn.
7Nadien de kipfilets laten uitlekken op keukenpapier en in repen snijden.
8De komkommer in stukjes, de mango in blokjes, de radijs in dunne plakjes en de avocado in plakjes snijden.
9De afgekoelde sushirijst verdelen over twee bowls en hierop de reepjes krokante kipfilet en de groenten leggen.
10De saus naar smaak verdelen over de kip (of apart meegeven) en garneren met wat sesamzaadjes.