Een heerlijke kalfsblanquette op z'n Vlaams!

Kalfsblanquette met tagliatelle

Een heerlijke kalfsblanquette op z'n Vlaams!

Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de blanquette:

2kilogram
kalfskarbonaden (schenkel, schouder)
100gram
boter
200gram
witte selder, in blokjes
400gram
prei, in ringen
400gram
wortel, in blokjes
20gram
verse tijm
peper en zout
gehakte peterselie

Bereiding

1De tagliatelle beetgaar koken in ruim kokend water. Afgieten en mengen met wat olijfolie en wat extra kookvocht. Spoelen hoeft niet. Portioneren en regenereren onder stoom of in de saus.
2De kalfskarbonades samen met de groenten aanstoven in de boter.
3De kruiden erbij voegen en laten doorstoven.
4De rundvleesbouillon toevoegen en bevochtigen met water.
5Laten opkoken en onder deksel verder laten garen.
6Afwerken met de room en de basis boter-eiersaus en laten binden.
7Kruiden met de gemalen nootmuskaat, peper en zout en de gehakte peterselie.
8De kalfsblanquette presenteren met de beetgaar gekookte tagliatelle.

Tags

Stoverij Kalfsvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!