Echt winters comfortfood

Stoofpotje van kip met butternut en kikkererwten

Echt winters comfortfood

10 porties
Recipe QR Code

Ingrediënten

15kilogram
kippendijenvlees, ontbeend
500gram
butternut
500gram
champignons
600milliliter
water
100gram
'Nduja
500gram
kikkererwten uit blik, uitgelekt
250gram
spinazie

Bereiding

1Het kippendijenvlees in de gewenste vorm snijden.
2De gesneden kippenstukjes goudbruin bakken in verhitte vetstof, uit de pan halen en opzij zetten.
3Vervolgens de butternut en de champignons aanbakken in dezelfde pan.
4De room, het water, de 'Nduja, de kruidenpuree paprika en de kippenbouillon Liquid Concentrate ondertussen mengen en mixen tot een homogene massa.
5De gebakken kippenstukjes en de kikkererwten bij de groenten toevoegen.
6Het geheel met de bekomen saus blussen en gedurende 10 minuten zachtjes laten koken onder een deksel.
7De maïzena blanke sausbinder toevoegen, goed roeren en 5 minuten zachtjes verder laten sudderen.
8De bladspinazie toevoegen en goed roeren.

Tip

Serveer eventueel met wat handgerolde couscous.

Tags

Gevogelte
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!