Thaise klassieker met een twist

Pad thai met kip

Thaise klassieker met een twist

Recipe QR Code

Ingrediënten

1.2kilogram
noedels
140gram
rode peper, fijngesneden
1kilogram
kipfilet
90gram
water
10gram
30gram
kipkruiden mz cl Qualité d'Or
400gram
taugé/sojascheuten
8stuks
eieren, geklutst
280gram
lente-ui, fijngesneden
800gram
pad thai sausGolden Turtle Brand
4stuks
limoen
200gram
pindanoten, gehakt
1teentje
knoflook, fijngesneden

Bereiding

1De kipfilet in reepjes snijden.
2De tumblingmix allround mengen met het water en de kipkruiden. Vervolgens de kippenreepjes hier stevig in mengen.
3Gedurende 6 uur laten rusten.
4De noedels koken zoals aangegeven op de verpakking.
5De rode peper, de knoflook en de lente-ui fijn snijden.
6Een scheutje olie in de wokpan gieten.
7Als de pan goed heet is, de gemarineerde kippenreepjes toevoegen.
8De kip rondom bruin bakken en de rode peper, knoflook en lente-ui toevoegen.
9Na 1 minuut de geklutste eieren toevoegen en dit even meebakken, vervolgens de noedels, taugé en de pad thai saus toevoegen.
10Alles goed door elkaar mengen en het vuur uitzetten.
11De pad thai afwerken met een beetje limoensap en wat fijngehakte pinda's.

Tip

Voeg eens wat extra groenten toe zoals wortel of paksoi.

Tags

Oosters Gevogelte
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!