Een heerlijk bijgerecht, recht uit de oven!

Feestelijke gratin in 4 varianten

Een heerlijk bijgerecht, recht uit de oven!

Recipe QR Code

Ingrediënten

Basis gratin:

500gram
volle melk
1kilogram
aardappelen, gekookt, in schijfjes

Gratin met daslook:

gemalen kaas

Gratin met truffel en boschampignons:

200gram
boschampignons, in schijfjes
gemalen kaas

Gratin à l'Italienne:

Parmezaanse kaas, gemalen
courgette

Gratin savoyarde:

gemalen kaas
20sneetjes
gerookt spek
100gram
reblochon kaas

Bereiding

Gratin met daslook:

1De Solo culinair, de volle melk, de gratinmix, de marinade daslook en de intensado in een kom doen en goed mengen met een garde.
2Het geheel gedurende 15 minuten laten rusten.
3De bekomen gratinsaus mengen met de aardappelschijfjes en presenteren in een ovenschaal.
4De gratin rijkelijk afwerken met een gemalen kaas.

Gratin met truffel en boschampignons:

1De Solo culinair, de volle melk, de gratinmix, de deco knoflookpeper, de marinade truffel en de intensado in een kom doen en goed mengen met een garde.
2Het geheel gedurende 15 minuten laten rusten.
3De bekomen gratinsaus mengen met de aardappelschijfjes en de fijngesneden boschampignons en presenteren in een ovenschaal.
4De gratin rijkelijk afwerken met een gemalen kaas en decoreren met enkele schijfjes champignon.

Gratin à l'Italienne:

1De Solo culinair, de volle melk, de gratinmix, de deco knoflookpeper, de bruschettamix rood, de kruidenpasta Capri en de intensado in een kom doen en goed mengen met een garde.
2Het geheel gedurende 15 minuten laten rusten.
3De bekomen gratinsaus mengen met de aardappelschijfjes en presenteren in een ovenschaal.
4Garneren met de tomatenstrips zongedroogd en courgette.
5De gratin rijkelijk afwerken met een gemalen Parmezaanse kaas naar keuze en decoreren met een kerstomaatje.

Gratin savoyarde:

1De Solo culinair, de volle melk, de gratinmix, de kruidenpasta kaas, de deco knoflookpeper en de intensado in een kom doen en goed mengen met een garde.
2Het geheel gedurende 15 minuten laten rusten.
3De schijven gerookt spek in reepjes snijden en de reblochon kaas in blokjes snijden.
4De bekomen gratinsaus mengen met de aardappelschijfjes en presenteren in een ovenschaal.
5De gratin rijkelijk afwerken met een gemalen kaas en decoreren door 2 schijven gerookt spek kruiselings over de gratin te leggen.

Tip

Bereid de gratin meteen in een houten ring + bakpapier die direct in de oven kan voor een meer ambachtelijke uitstraling.

Tags

Aardappel
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!