Heerlijk traditioneel broodbeleg met een twist.

Kippenwit met asperges

Heerlijk traditioneel broodbeleg met een twist.

Recipe QR Code

Ingrediënten

10kilogram
kipfilet
3.9kilogram
pekel (zie pekelsamenstelling)
600gram
asperges, in stukjes

Pekelsamenstelling

3kilogram
water

Bereiding

1De kipfilet goed schoonmaken en vervolgens door de 10 à 20 mm plaat draaien.
2De koude pekel toevoegen aan het vlees en mengen.
3De lak top asperges toevoegen en het geheel mengen totdat deze volledig is opgenomen.
4Indien het vermengen niet gebeurd is in een tumbler, het deeg gedurende 1 uur in de koeling laten rusten.
5Vervolgens de asperges mengen met het vlees.
6Afvullen in kunstdarmen naar keuze.
7Garen in water of in de combi-steamer met volle stoom op 76-80 °C, tot een kerntemperatuur van 72 °C.
824 uur laten afkoelen.

Tip

Presenteer het kippenwit met asperges in een mooie zwarte PP tray.

Tags

Gevogelte
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!