Stevig van structuur, uitgesproken van smaak

Witte pens

Stevig van structuur, uitgesproken van smaak

Recipe QR Code

Ingrediënten

2kilogram
keelspek
4kilogram
mager varkensvlees (schouder)
2liter
melk (koud)
1stuk
wit brood, zonder korst
500gram
ui
6stuks
ei

Bereiding

1De helft van de koude melk met het brood zonder korst in de koeling laten weken.
2Het vlees, samen met de ui en het brood door de 3,5 mm plaat malen.
3De andere ingrediënten en de rest van de gekoelde melk toevoegen en stevig mengen tot een homogene massa.
4Afvullen in de gewenste darm.
5Garen in water of in de steamer, op 78 °C met 100% stoom tot een kerntemperatuur van 72 °C (ongeveer 1 minuut rekenen per mm doorsnede van de worst)
6Na het garen zo snel mogelijk afkoelen in ijswater.

Tip

Afvullen is mogelijk in een varkensdarm 32/34, een nylon darm 40x50 transparant (grillworst), in een schapendarm 22/24 (mini boudin) of in een nylon darm 140x50 transparant (snijworst).

Tags

Nieuw Barbecue
Hoofdgerechten Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!