Lekker gekruid, dat smaakt

Kippengrillworst in 3 varianten

Lekker gekruid, dat smaakt

Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de basisworst:

5kilogram
kippendijen
1.5kilogram
ijs, in schilfers

Voor de currygrillworst:

Voor de grillworst groene kruiden:

Bereiding

Voor de basisworst:

1Het kippendijenvlees door de 3,5 mm plaat draaien.
2Het gemalen vlees in de cutter doen samen met de andere ingrediënten en de helft van het ijs.
3Stevig cutteren tot een gladde massa, vervolgens de rest van het ijs toevoegen en cutteren tot een glanzende massa.
4Afvullen in de gewenste darm.
5Garen in water of in de steamer, op 78 °C met 100% stoom tot een kerntemperatuur van 72 °C (ongeveer 1 minuut rekenen per mm doorsnede van de worst)
6Na het garen de worsten zo snel mogelijk afkoelen in ijswater.

Voor de currygrillworst:

1De curry indian en de kurkuma toevoegen aan het basisrecept.

Voor de grillworst groene kruiden:

1De marinade groene kruiden toevoegen aan het basisrecept.

Tags

Nieuw Gevogelte
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!