Gerookt, gekruid en precies goed!

Frankfurterworstjes

Gerookt, gekruid en precies goed!

Recipe QR Code

Ingrediënten

1.2kilogram
rundsnijlingen 80/20
3kilogram
mager varkensvlees
2kilogram
keelspek
1.3kilogram
rugspek
2.5kilogram
ijs
30gram
goudworstjes Qualité d'Or
70gram
emulsio NTQualité d'Or
10gram
Q-stimulin Qualité d'Or
20gram

Bereiding

1Het mager vlees door de 3 mm plaat malen en vervolgens enkele toeren droog cutteren.
2De goudworstjes, de emulsio NT, de kleurstabilisator kookworst en het nitrietzout toevoegen.
3Het keel- en rugspek door de 3 mm plaat malen en apart houden.
4Trapsgewijs 2/3 van het ijs toevoegen en op hoge snelheid cutteren tot een temperatuur van 8 °C.
5Het gemalen spek toevoegen samen met de rest van het ijs en verder cutteren tot je een mooie homogene, blinkende massa krijgt bij een eindtemperatuur van 12 °C.
6Afvullen in schapendarmen 22/24.
7Een half uurtje warm drogen en vervolgens roken tot je de gewenste kleur bekomt.
8Koken op 75 °C tot een kerntemperatuur van 68 °C ( +/- 15 minuten ).
9Onmiddelllijk terugkoelen in ijswater.

Tags

Nieuw Varkensvlees Rundvlees
Hapjes

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!