Verrassend lekker met asperges!

Vleesbrood met asperges

Verrassend lekker met asperges!

Recipe QR Code

Ingrediënten

6kilogram
mager varkensvlees, niet gekruid
4kilogram
buikspek
1liter
volle melk
500gram
eieren
500gram
asperges, geblancheerd (6 minuten op 100

Bereiding

1Het magere varkensvlees en het buikspek door de 3,5 mm plaat malen.
2De melk, de vleesbrood combi, de eieren, het nitrietzout en de veka stabil mengen met het gemalen vlees tot een homogene massa.
3De geblancheerde asperges in kleine stukken snijden en deze samen met de lak top asperges (12 g/kg) onder het deeg mengen.
4Afvullen in de gewenste bakjes.
5De bakoven op een omgevingstemperatuur van 95 °C zetten, met een relatieve luchtvochtigheid van 25 tot 30%, en het vleesbrood bakken tot een kerntemperatuur van 70 °C.

Hulpmiddelen

Tip

Vóór het afbakken van de vleesbroden kan je ze bestrijken met de caramel sausbruiner.
Presenteer ze in een ALU R2C schaal.

Tags

Varkensvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!