Heerlijke ham met een fijne aspergesmaak.

Kookham met asperges

Heerlijke ham met een fijne aspergesmaak.

Recipe QR Code

Ingrediënten

100percent
uitgesneden zwoerd en vleesstukken van h

Pekelsamenstelling

64percent
water
18percent
ijs

Bereiding

1De pekel aanmaken.
2Het vlees injecteren met 20% pekel.
3De vleesstukken en de uitgesneden zwoerd trommelen onder vacuüm met het gewenste trommelprogramma.
4Het zwoerd in vorm brengen en daarboven de vleesstukken plaatsen.
5Koken bij 74 °C tot een kerntemperatuur van 68 °C.
6Afkoelen met het water en het ijs.
7Het vlees gedurende 24 tot 48 uur laten rusten alvorens te snijden.

Tip

Probeer ook eens 15 gram lak top asperges met het vlees te mengen voor het in de tumbler gaat of het intensief in het vlees te masseren 12 uur voor het wordt gekookt, in plaats van deze toe te voegen aan de pekel.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!