Smakelijke, volle ribben voor op de barbecue of in de oven.

Gemarineerde vleesribben

Smakelijke, volle ribben voor op de barbecue of in de oven.

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
buikribben (gepekeld)
of

Pekelsamenstelling

800gram
water

Bereiding

1De razart oplossen in het water en vervolgens het nitrietzout toevoegen.
2Dikke sneden met bot van de buikribben snijden en het bot op 5 à 6 cm verwijderen.
3De ribben met 10% van de pekel intrommelen.
4Verpakken in een kookzak en koken bij 76 °C tot een kerntemperatuur van 72 °C.
5De ribben laten afkoelen en deze vervolgens marineren met de Magic rosemary seasalt of met de sparerib marinade America.
6De ribben bakken op de barbecue of in de oven (15 minuten bij 180 °C).

Tip

Presenteer de vleesribben op een mooie, ovalen melamine schaal in de toonbank.

Tags

Barbecue Varkensvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!