Kookham met een typische natuurlijke bouillonsmaak.

Kookham met RA-lak bouillon

Kookham met een typische natuurlijke bouillonsmaak.

Recipe QR Code

Ingrediënten

100percent
achterbil

Samenstelling pekel

65.5percent
water
10percent
ijs

Bereiding

1De pekel aanmaken.
2Het vlees 10% injecteren met de pekel.
3Trommelen onder vacuum met het gewenste trommelprogramma, bijvoorbeeld 6 rpm, 1 u continu of 14 u met interval (10 min draaien, 20 min rust).
4Het vlees in een hamnet brengen, vacuüm trekken en 24 u laten rusten in de koeling.
5Op 76 °C opwarmen tot een kerntemperatuur van 68 °C.
6Laten afkoelen en koud aansnijden.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!