Dé populaire Vlaamse klassieker.

Zwarte pens

Dé populaire Vlaamse klassieker.

Recipe QR Code

Ingrediënten

4kilogram
buikvlees
2kilogram
gestoofde ui
1kilogram
gekookt kopvlees
1kilogram
brood
2liter
bloed

Bereiding

1Het buikvlees in blokjes snijden.
2Het vlees mengen met de uien, het gekookte kopvlees en het brood en dit vervolgens door de 3 mm plaat malen.
3Het gemalen vlees met het bloed mengen en het voedingszout, de bloedworstkruiden en de glutaclean toevoegen.
4Het geheel mengen tot een homogene massa.
5In varkensdarmen AS van het gewenste kaliber afvullen.
6De worsten in een ketel of in de steamer bij 85 °C garen tot een kerntemperatuur van 75 °C.
7De worsten kort laten schrikken in ijskoud water.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!