Zachte crèmepaté voor een heerlijke boterham.

Crèmepaté

Zachte crèmepaté voor een heerlijke boterham.

Recipe QR Code

Ingrediënten

5kilogram
keelspek
3kilogram
varkenslever
1kilogram
volle melk
0.5kilogram
eieren

Bereiding

1De galkanalen uit de varkenslever verwijderen.
2De lever fijncutteren, op het einde het nitrietpekelzout toevoegen en verder cutteren tot er een mooie binding ontstaat.
3De lever uit de cutter halen.
4Het keelspek in een kookpan of in de steamer op 90 °C broeien tot een kerntemperatuur van 67 °C bereikt is.
5Het afgebroeide keelspek in de cutter plaatsen.
6De fettfax top oplossen in warme room en melk op 80 °C, dit geheel toevoegen aan de cutter en op hoge snelheid cutteren tot er een mooie emulsie gevormd is.
7De eieren, de clivia gold, de gesmoorde vloeibare ui en de glutaclean toevoegen.
8Als de temperatuur van de emulsie gedaald is tot 45 °C, de lever en de dauer-fixrot toevoegen en blijven cutteren tot een mooi homogeen en romig mengsel bereikt is.
9De paté afvullen in de gewenste potten.

Tip

Voeg ook eens gedroogde cranberries toe als variatie voor een heerlijke cranberrypaté.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!