Heerlijke grillworst afgekruid met rode grillkruiden.

Grillworst

Heerlijke grillworst afgekruid met rode grillkruiden.

Recipe QR Code

Ingrediënten

5kilogram
S2 mager varkensvlees met 6 à 8% zichtba
3.5kilogram
S5 vet buikspek
1.5kilogram
ijswater

Bereiding

1Het goed doorkoelde vlees door de 3 mm plaat malen.
2Het gemalen vlees goed mengen met het ijswater, het nitrietpekelzout en de vleesbrood combi.
3Als het water goed opgenomen is, het vlees een tweede keer door de 3 mm plaat malen.
4Het grillworstdeeg afvullen in een steriele darm, kaliber 40.
5Koken op 75 °C tot een kerntemperatuur van 69 °C bereikt is.
6Laten afkoelen.
7De darm verwijderen en de grillworsten in de rode grillkruiden rollen.
8Afgrillen bij 180 - 200 °C gedurende 10 minuten.

Tip

Probeer ook eens een lekkere currygrillworst door 18 g/kg smoky curry seasoning aan het basisdeeg toe te voegen.

Tags

Barbecue Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!