Een verrijking voor al je tapasschotels!

Droge worst black garlic

Een verrijking voor al je tapasschotels!

Recipe QR Code

Ingrediënten

10kilogram
mager buikvlees (-5 °C)
of
6kilogram
varkensschouder (-5 °C)
4kilogram
buikvlees (-5 °C)
100milliliter
lauw water

Bereiding

1Het vlees met de molen malen en door de 5 mm plaat halen.
2De biostart classic oplossen in het lauwe water en deze gedurende 5 à 10 minuten laten rusten om de starterculturen te activeren.
3Het gemalen vlees mengen met de geactiveerde startercultuur en vervolgens de droge worstjes, de glutaclean, het nitrietzout en de black garlic seasoning toevoegen.
4Het deeg mengen tot een homogene massa met behoud van een ideale temperatuur van 0 °C.
5Afvullen in darmen van het gewenste kaliber.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!