Artisanaal beleg, nét dat tikkeltje anders!

Mosterdspek

Artisanaal beleg, nét dat tikkeltje anders!

Recipe QR Code

Bereiding

1De varkensbuik ontzwoerden, het kraakbeen verwijderen en vervolgens kantsnijden.
2Het vlees zouten in een pekel van 16° Beaumé (zie recept pekel met Pekel Top Clean Label).
3De ribzijde rijkelijk insmeren met de moutardini en vervolgens de aspic super erover strooien.
4Het spek oprollen en stevig opbinden.
5De buitenzijde insmeren met de satékruiden.
6Het geheel vacuüm verpakken in een kookzak en in de steamer garen met 100% vocht gedurende 3 uur op 80 °C tot een kerntemperatuur van 72 °C.

Hulpmiddel

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!