Een prachtig, sappig stukje vlees op Ardeense wijze!

Ardeens varkenshaasje

Een prachtig, sappig stukje vlees op Ardeense wijze!

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

2kilogram
Ardeens varkenshaasje, ontvliesd
1kilogram
boschampignons, gereinigd en gesneden
500gram
wit van prei, in julienne
2deciliter
groentebouillon Honig Professional

Voor de saus:

1.6liter
water
10gram
groentebouillon Honig Professional
10gram
kippenbouillon Honig Professional
200gram

Voor de puree:

1liter
water
220gram
nootmuskaat gemalenQualité d'Or

Bereiding

1De Phase verwarmen in een bakpan en er het ontvliesde varkenshaasje in aankleuren.
2De varkenshaasjes uit de pan halen en bedekken met de kruidenkorst (deze kleeft mooi vast).
3De varkenshaasjes garen in een voorverwarmde oven van 180 °C.
4De prei en de boschampignons in een pan aanbakken.
5Blussen met de groentebouillon en de groenten laten garen.

Voor de saus:

1Het water, de groentebouillon en de kippenbouillon mengen met de witte saus en even laten doorkoken.

Voor de puree:

1Het water aan de kook brengen.
2Het water van het vuur nemen en er de aardappelpuree onder mengen. Op smaak brengen met nootmuskaat.
3De saus in een bakje schikken met daarbij de gestoofde prei en boschampignons. Daarop sneetjes varkenshaas met korst leggen en afwerken met de puree.

Tags

Varkensvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!