Vers uit de oven, dat smaakt!

Oostenrijks varkenshaasje

Vers uit de oven, dat smaakt!

Recipe QR Code

Ingrediënten

varkenshaas
ontbijtspek, fijn gesneden
Oostenrijkse marinade Qualité d'Or net. 2,5kg
brie, in schijven
1liter
water (of melk)

Bereiding

Voor de varkenshaas:

1De schijven ontbijtspek dakpansgewijs op de tafel over de lengte van een varkenshaas leggen.
2De varkenshaas ontdoen van overtollig vet en pezen. De varkenshaas op het ontbijtspek leggen en in enveloppe snijden.
3De binnenzijde rijkelijk instrijken met de Oostenrijkse marinade en opvullen met de schijven brie.
4Dichtvouwen, de buitenzijde van de varkenshaas instrijken met Oostenrijkse marinade en inwikkelen in het ontbijtspek.
5De varkenshaas garen in een voorverwarmde oven op 160 °C tot een kerntemperatuur van 65 °C.

Voor de aardappelpuree:

11 liter water (of melk) aan de kook brengen en van het vuur halen.
2Onmiddellijk mengen met 220 g aardappelpuree.

Tip

De varkenshaas serveren met de aardappelpuree en de stoofperen.

Tags

Varkensvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!