Zoveel méér dan een smakelijk voorgerecht!

Vitello tonnato

Zoveel méér dan een smakelijk voorgerecht!

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de vitello tonnatosaus:

300gram
ansjovis

Voor het kalfsgebraad:

1kilogram
kalfsgebraad

Voor de afwerking:

rucola
ansjovis

Bereiding

Voor de vitello tonnatosaus:

1De tonijn, de ansjovis, de kappers en de tonijnmayo in een blender doen en mixen tot een homogene massa.

Voor het kalfsgebraad:

1Het kalfsgebraad kruiden met de rosbiefkruiden en vervolgens garen in de oven op 170 °C tot een kerntemperatuur van 60 °C. Vervolgens laten afkoelen.
2Het afgekoelde kalfsgebraad in dunne plakken snijden.

Voor de afwerking:

1Een schotel of schaal beleggen met het fijngesneden kalfsgebraad en er de vitello tonnatosaus over verdelen.
2Garneren met rucola, anjovis, kappers en eventueel wat citroen.

Hulpmiddel

Tip

Presenteer je vitello tonnato in onze stijlvolle zwarte Sofitray.

Tags

Vis Italiaans Kalfsvlees
Voorgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!