Een gezonde combinatie die doet watertanden

Zalmrollade met groene asperges en tagliatelle

Een gezonde combinatie die doet watertanden

10 porties
Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de zalmrollade:

30stuks
AA groene Belgische asperges
10sneetjes
zalmcarpaccio (140g/stuk)
10sneetjes
Chimay classique kaas

Voor de saus:

kookvocht asperges
20stuks
salieblaadjes, fijngesneden

Bereiding

1De tagliatelle beetgaar koken in ruim kokend water. Afgieten en mengen met wat olijfolie en wat extra kookvocht. Spoelen hoeft niet. Portioneren en regenereren onder stoom of in de saus.

Voor de zalmrollade:

1De groene asperges schillen en beetgaar koken in de groentebouillon.
2De zalmsneetjes schikken met daarop een plakje Chimay-kaas en telkens 3 asperges.
3De sneetjes oprollen, schikken en besprenkelen met olijfolie. Het geheel gaar stomen gedurende 5 minuten.

Voor de saus:

1De olijfolie met de salieblaadjes opwarmen tot het opkookt.
2Van het vuur nemen, lauw laten worden en het aspergekookvocht eronder roeren. De tagliatelle onder de saus mengen.
3De zalmrollade schikken op de tagliatelle. Dit alles afwerken met de saliejus.

Tags

Vis
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!