Zachte smaak en textuur, een echte delicatesse

Witte pensen

Zachte smaak en textuur, een echte delicatesse

Recipe QR Code

Ingrediënten

2kilogram
vlees voor ongekruid gehakt
250gram
volle melk
100gram
ajuin, aangestoofd
100gram
sjalot, aangestoofd

Bereiding

1De ajuin, de sjalot en de peterselie cutteren met de ijskoude melk (1ste versnelling).
2Het paneermeel mengen met het vlees en dit samen door de 3 mm plaat malen.
3De ajuin, sjalot en peterselie toevoegen aan het vlees en daarna onmiddellijk de boudin blanc mix en het keukenzout toevoegen.
4Het geheel gedurende 3 minuten in hoogste versnelling cutteren tot een mooie binding wordt bekomen.
5Afvullen in darmen 32/34 (worstjes van ± 75 à 100 g).
6Gedurende 25 minuten garen op 75 °C.
7Laten afkoelen in ijswater.

Tip

De bereiding kan eveneens volledig met de vleesmolen gemaakt worden.

Tags

Varkensvlees Kalfsvlees Rundvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!