Niets beter dan een lekkere grillworst!

Grillworst

Niets beter dan een lekkere grillworst!

Recipe QR Code

Ingrediënten

2kilogram
vlees voor ongekruid gehakt
250gram
koud water

Bereiding

1Het vlees door de 3 mm plaat draaien.
2Het water, de primomix en het nitrietzout onder het vlees mengen en opnieuw door de 3 mm plaat draaien.
3Het geheel goed mengen en afvullen in de nylon darmen op stukken van ongeveer 40 cm.
4De worsten gedurende 40 minuten koken op 72 °C en laten afkoelen in koud water.
5Na volledige afkoeling (1 nacht in de koelcel) de worsten ontdoen van de nylon darmen.
6Bestrooien met de rode grillkruiden zonder zout en kort grillen gedurende 10 minuten op 120 °C.

Tags

Varkensvlees Gevogelte Kalfsvlees Rundvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!