Voor een perfect evenwicht tussen zoet, zout en hartig

Creoolse rijstschotel

Voor een perfect evenwicht tussen zoet, zout en hartig

Recipe QR Code

Ingrediënten

1liter
water
400gram
kipfilet, in blokjes
200gram
gekookte ham, in blokjes
rode paprika
gele paprika
ui
lente-ui

Bereiding

1De Creoolse rijstmix in een vacuüm zak gieten.
2Vervolgens de mix mengen met het water, de olijfolie en de kippenbouillon.
3Het geheel vacumeren voor 85%.
4De rijstmix garen in een combisteamer op 95 °C gedurende 40 minuten op 100% stoom.
5Zo snel mogelijk terugkoelen.
6De kippenblokjes kruiden met de kipkruiden en garen.
7De rode paprika, de gele paprika en de uien in fijne brunoise snijden en aanbakken.
8Alle ingrediënten met de rijstmix mengen.
9Afwerken met wat gesneden lente-ui.

Tip

Kan ook koud gegeten worden en kan ook bereid worden in een kookpan met deksel.

Tags

Barbecue Zuiders
Bijgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!