Heerlijke ambachtelijke variant op grove boerenpaté

Paprikapaté

Heerlijke ambachtelijke variant op grove boerenpaté

Recipe QR Code

Ingrediënten

5kilogram
grove boerenpaté (basis), zie recept
200gram
rode en groene paprika, in reepjes

Bereiding

1De reepjes rode en groene paprika aanstoven in boter.
2De grove boerenpaté mengen met de gestoofde rode en groene paprikareepjes en de gebakken uien.
3Afvullen in de gewenste ingevette vormen.
4Bakken in een voorverwarmde oven op 95 °C met 30% vocht tot een kerntemperatuur van 72 °C.
5Eventueel nog even "bijkleuren" op 220 °C.

Tip

Eventueel afwerken met een varkensnetje en de gelatine ara kristall en de paprika chips.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!