Een stevige aanrader voor het najaar

Gebakken rundvleesbrochette met portosaus

Een stevige aanrader voor het najaar

Recipe QR Code

Ingrediënten

4stuks
rundsbrochettes(met paprika en rode ajuin)
1
klontje boter

Voor de krieltjesstoof

1stuk
rode ajuin
100gram
boter
400gram
krielaardappelenbeetgaar gekookt en gehalveerd
200gram
erwten, beetgaar gekookt
verse kruiden, fijngehakt(peterselie, oregano en tijm)
verse munt

Bereiding

1De oven voorverwarmen op 170 °C.
2De olijfolie en de boter opwarmen in een braadpan en er de brochettes in aanbakken.
3De brochettes verder laten garen in de oven.

Voor de krieltjesstoof:

1De rode ajuin fijn snipperen.
2De boter verwarmen in de vlees-braadpan, de rode ajuin erin aanzetten en de gehalveerde krielaardappelen toevoegen.
3Even opbakken en de erwten en de vers gehakte kruiden toevoegen.
4De portosaus opwarmen met eventueel wat verse munt.
5De brochette bovenop de krieltjesstoof schikken en afwerken met de portosaus met munt.

Tip

De brochettes kunnen ook gemaakt worden met stevige vis zoals zeeduivel of zeewolf.

Tags

Rundvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!