Bereiding
1Het vlees in grote lappen van 1,2 cm dik snijden en in een mengbak doen.
2De kruiden op het vlees strooien en er stevig onder mengen.
3De souvlakimachine nemen en met enkele grote en mooie lappen beginnen.
4Ervoor zorgen dat de kanten en hoeken van de bak mooi gevuld zijn.
5Het vlees nooit dubbel plooien.
6De souvlakimachine vullen tot het vlees op is en eindigen met mooie lappen.
7De drukplaat met de vlakke kant naar onder plaatsen en de drukprofielen en de brug op de schroefdraden schuiven.
8De plaat met de twee bouten lichtjes onder druk brengen en zorgen dat de plaat mooi horizontaal blijft en niet bol buigt.
9De bambooprikkers door de gaatjes steken.
10Het vlees eerst in één richting snijden en nadien in de andere richting snijden.
11Het vlees bij voorkeur één nacht laten rusten.
12De twee inox pinnen verwijderen en met één hand de brug vastnemen en omhoog trekken en met de andere hand de drukplaat tegenhouden.
13De drukplaat nu voorzichtig verwijderen.
14De souvlaki's marineren met de souvlaki marinade en op een mooie schotel presenteren.