Heerlijk als boterhambeleg of met warme kriekjes!

Vleeskoek van het huis

Heerlijk als boterhambeleg of met warme kriekjes!

Recipe QR Code

Ingrediënten

6kilogram
gekruid gehakt
2kilogram
varkensbuik
2kilogram
ijskoud water

Bereiding

1De varkensbuik 2x door de 3 mm plaat draaien.
2Hieraan het gekruid gehakt, het ijswater, het nitrietpekelzout en de vleeskoek van het huis toevoegen en het geheel goed mengen tot een homogene en gelijkmatige massa.
3De massa in een vorm naar keuze doen en afbakken op 110 °C tot een kerntemperatuur van 72 °C.
4Heerlijk om koud te serveren in fijne sneetjes of om warm te eten in dikke schijven met een heerlijke jagersaus of kriekensaus.

Tip

Personaliseer uw product door volgende ingrediënten naar keuze toe te voegen: olijven, kaas, paprika chips mixed, kruidenpasta Capri, kruidenpasta kaas, kruidenpasta Budapest, kruidenpasta knoflook …

Tags

Varkensvlees
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!