Heerlijke, ambachtelijke ham met een natuurlijke honingsmaak.

Honingham P universel

Heerlijke, ambachtelijke ham met een natuurlijke honingsmaak.

Recipe QR Code

Ingrediënten

100percent
varkensbovenbil en platte bil met spek
pH-waarde > 5,7
vleestemperatuur 1-2 °C

Pekelsamenstelling

76.5percent
ijswater +/- 0 °C

Bereiding

1De delen van de varkensbovenbil en de platte bil die bij het vormen van de ham tegen elkaar aangelegd worden, vrijmaken van vet, zenen en vliezen.
2De SCHINKO® P universel, het honingaroma en het nitrietzout oplossen in het ijswater.
3Het vlees 20% injecteren.
412 uur tumbelen, waarvan 1 uur continu tumbelen, 11 uur met intervallen van 10 minuten draaien, 20 minuten rusten bij > 90% vacuüm, 4 °C, 6 omwentelingen per minuut.
5Hamdelen vormen.
6Garen bij 75 °C tot een kerntemperatuur van 68 °C.
7Terugkoelen en in de koelcel bij 0-2 °C doorkoelen.
8Snijden en presenteren.

Tags

Varkensvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!