Pure eenvoud, verfijnde smaak

Visballetjes dille

Pure eenvoud, verfijnde smaak

Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de visballetjes:

700gram
zalm en kabeljauw, rauw
120gram
180gram
water
3gram
dillepuntjesQualité d'Or

Voor de saus:

1kilogram
witte wijnsaus Qualité d'Or
3gram
dillepuntjesQualité d'Or

Voor de puree:

220gram
aardappelpuree culinairQualité d'Or
1liter
water
15gram
prei gedroogdQualité d'Or

Bereiding

Voor de visballetjes:

1De vis fijn cutteren.
2De gehaktbereiding compleet mengen met het water.
3De mengeling toevoegen aan de vis en even laten meecutteren.
4De dillepuntjes toevoegen en goed mengen.
5Balletjes vormen van de gewenste grootte.
6De balletjes afbakken in de combisteamer op 130 °C met 30% vocht tot een kerntemperatuur van 72 °C.

Voor de saus:

1De dillepuntjes mengen onder de witte wijnsaus.

Voor de puree:

1Het water aan de kook brengen en van het vuur halen.
2De aardappelpuree culinair toevoegen en stevig mengen tot je een gladde massa bekomt.
3De gedroogde prei toevoegen aan de aardappelpuree en goed mengen.

Tags

Nieuw Vis
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!