Een aanrader van de bladerdeegchef

Quiche culinaire

Een aanrader van de bladerdeegchef

8 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de vulling:

4stuks
witloof
100gram
boter
400gram
rode kool, uitgelekt (bokaal)
50milliliter
witte wijnazijn
100gram
griessuiker
30stuks
scampi, gepeld en ontdarmd
10gram
ketjap manis
verse bieslook
zalmeitjes

Voor de binding:

8stuks
eieren

Bereiding

1De oven voorverwarmen op 200 °C.
2De witloof fijn snijden en aanbakken in de boter, door laten stoven (niet verbranden).
3De uitgelekte rode kool erbij voegen.
4Kort stoven en blussen met de azijn en de suiker, het vocht volledig laten verdampen en licht karamelliseren. Daarna laten afkoelen.
5De scampi aanbakken en op smaak brengen met de sambal oelek en de ketjap manis.
6De binding maken door alle ingrediënten samen los te kloppen (niet mixen, voor de luchtigheid van de quiche).
7De gestoofde groenten en de scampi in de quichebodems schikken en opvullen met de binding.
8Afwerken met de bieslook en de zalmeitjes.
9Afbakken in de hete oven en even laten afkoelen alvorens te serveren.

Tip

Voor de veggie versie kan je de scampi achterwege laten.

Tags

Vis
Hoofdgerechten

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!