Een echte klassieker bij kreeft en andere schaaldieren.

Armoricainesaus

Een echte klassieker bij kreeft en andere schaaldieren.

10 personen
Recipe QR Code

Ingrediënten

75gram
sjalot, fijngesneden
15gram
kruidenpuree knoflookKnorr Professional
30milliliter
cognac
250milliliter
200milliliter
water
150gram
tomato pronto napoletana Knorr Professional
30gram
15gram
dragon Primerba
10gram
peterselie, fijngehakt
25milliliter

Bereiding

1De sjalot en de kruidenpuree knoflook aanstoven in vetstof.
2De cognac toevoegen en flamberen.
3De witte wijn toevoegen en de alcohol laten uitdampen.
4Het water, de tomato pronto napoletana en de schaaldierenbouillon liquid conc. toevoegen en even laten koken op een zacht vuur.
5Al roerend de blanke roux toevoegen en 5 minuten zachtjes laten koken om te binden.
6Afwerken met de dragon en de gehakte peterselie.

Tip

Win nog meer tijd in je keuken met de kant-en-klare vissaus Armoricaine.

Tags

Vis
Sauzen

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!