Ambachtelijk gemaakt, dat smaakt!

Oma's erwtensoep

Ambachtelijk gemaakt, dat smaakt!

Recipe QR Code

Ingrediënten

250gram
rookworst, in schijfjes
25gram
peterselie, vers
150gram
prei, fijngesneden
400gram
spieringkoteletten
100gram
gerookt spek, in blokjes
150gram
wortel, in brunoise
200gram
knolselder, in brunoise
2liter
water

Bereiding

1De gedroogde spliterwten gedurende een aantal uur laten weken in water en vervolgens goed afspoelen.
2De wortelen en de knolselder in fijne brunoise snijden en samen met de geweekte spliterwten en de kippenbouillon in een ketel met 2 L water doen.
3De spieringkoteletten kruiden met peper en zout.
4Van zodra het water kookt de blokjes gerookt spek en spieringkoteletten toevoegen en het geheel zachtjes laten koken gedurende 75 minuten.
5De peterselie fijn en de rookworst in schijfjes snijden.
6De spieringkoteletten uit de soep nemen, het been verwijderen en vervolgens het vlees in kleine hapklare blokjes snijden.
7De soep op smaak brengen met peper en zout en de blokjes spiering, de gesneden prei en de peterselie toevoegen.
8De soep laten sudderen op een zacht vuur gedurende 10 minuten.

Tags

Soepen

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!