2Het koude water, de primomix en het nitrietzout onder het vlees mengen en opnieuw door de 4,5 mm plaat draaien.
3Het geheel opnieuw goed mengen en afvullen in de nylon darm op stukken van ongeveer 40 cm.
4De worsten gedurende 40 minuten koken op 72 °C en laten afkoelen in koud water.
5Na volledige afkoeling (gedurende 1 nacht in de koelcel), de worsten ontdoen van de nylon darm en bestrooien met de rode grillkruiden zonder zout.
6Vervolgens gedurende 10 minuten grillen in de oven op 120 °C.
Voor de grillworst bieslook:
1De uienringen en de bieslookrolletjes toevoegen aan het basisdeeg en alles goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de droogmarinade kruidenboter en afbakken.
Voor de grillworst Hongaars:
1De kruidenpasta Budapest, paprika chips mixed en paprika 3500 vloeibaar clean label toevoegen aan het basisdeeg en goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de droogmarinade BBQ en afbakken.
Voor de grillworst kaas:
1De kruidenpasta kaas en gemalen kaas toevoegen aan het basisdeeg en goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de deco kaas-sinaas en afbakken.
Voor de grillworst Italiaans:
1De kruidenpasta Capri en bruschettamix rood toevoegen aan het basisdeeg en goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de rode grillkruiden en afbakken.
Tip
Het varkensvlees kan ook vervangen worden door kippendijenvlees.