Flink gekruid, dat smaakt!

Grillworst in 5 varianten

Flink gekruid, dat smaakt!

Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de basisworst:

1kilogram
vlees voor ongekruid gehakt
125gram
water, koud
70gram
primomix z/smgQualité d'Or
15gram

Voor de grillworst bieslook:

20gram
uienringen Qualité d'Or
3gram
bieslookrolletjes Qualité d'Or

Voor de grillworst Hongaars:

50gram
15gram
paprika chips mixedQualité d'Or

Voor de grillworst kaas:

50gram
kruidenpasta kaas Qualité d'Or
125gram
kaas, gemalen
deco kaas-sinaas Qualité d'Or

Voor de grillworst Italiaans:

50gram
kruidenpasta Capri Qualité d'Or
15gram
bruschettamix rood Qualité d'Or

Bereiding

Voor de basisworst:

1Het vlees door de 4,5 mm plaat draaien.
2Het koude water, de primomix en het nitrietzout onder het vlees mengen en opnieuw door de 4,5 mm plaat draaien.
3Het geheel opnieuw goed mengen en afvullen in de nylon darm op stukken van ongeveer 40 cm.
4De worsten gedurende 40 minuten koken op 72 °C en laten afkoelen in koud water.
5Na volledige afkoeling (gedurende 1 nacht in de koelcel), de worsten ontdoen van de nylon darm en bestrooien met de rode grillkruiden zonder zout.
6Vervolgens gedurende 10 minuten grillen in de oven op 120 °C.

Voor de grillworst bieslook:

1De uienringen en de bieslookrolletjes toevoegen aan het basisdeeg en alles goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de droogmarinade kruidenboter en afbakken.

Voor de grillworst Hongaars:

1De kruidenpasta Budapest, paprika chips mixed en paprika 3500 vloeibaar clean label toevoegen aan het basisdeeg en goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de droogmarinade BBQ en afbakken.

Voor de grillworst kaas:

1De kruidenpasta kaas en gemalen kaas toevoegen aan het basisdeeg en goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de deco kaas-sinaas en afbakken.

Voor de grillworst Italiaans:

1De kruidenpasta Capri en bruschettamix rood toevoegen aan het basisdeeg en goed mengen alvorens dit af te vullen in de nylon darm.
2Na het ontdoen van de nylon darm, de worsten bestrooien met de rode grillkruiden en afbakken.

Tip

Het varkensvlees kan ook vervangen worden door kippendijenvlees.

Tags

Barbecue Rundvlees

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!