Gekonfijt is hij op z’n best!

Witloofpaté

Gekonfijt is hij op z’n best!

Recipe QR Code

Ingrediënten

1kilogram
boerenpatézie recept boerenpaté (basis)
350gram
witloof
2eetlepels
kandijsuiker
varkensnetjes

Bereiding

1Neem het recept boerenpaté (basis).
2De stronken witloof in twee snijden, de kern verwijderen en vervolgens in reepjes snijden.
3De witloof goudbruin bakken in een pan met boter.
4De kandijsuiker toevoegen en het vuur wat lager zetten zodat de witloof kan konfijten, tot het meeste vocht verdampt is.
5De boerenpaté mengen met de gekonfijte witloof tot een homogene massa.
6Afvullen in een ingevette patévorm en afdekken met een varkensnet.
7Bakken in een voorverwarmde oven op 95 °C met 30% vocht tot een kern van 72 °C.

Tags

Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!