Boterhambeleg op z’n best, puur van smaak!

Kippenwit in 3 varianten

Boterhambeleg op z’n best, puur van smaak!

Recipe QR Code

Ingrediënten

Kippenwit basis:

10kilogram
kipfilet of kippendijenvlees zonder vel
3liter
koud water
750gram
pekelmix kippenwit Qualité d'Or

Kippenwit Hongaars:

1kilogram
basis kippenwit
75gram
20gram
paprika chips mixedQualité d'Or

Kippenwit honing-sinaas:

1kilogram
basis kippenwit
75gram

Bereiding

Kippenwit basis:

1De pekel aanmaken door het koude water te mengen met de pekelmix kippenwit, het keukenzout en het nitrietzout.
2Het kippenvlees ontdoen van overtollige pezen en vet.
3Het kippenvlees door de 7,8 mm plaat malen (of indien gewenst, fijner).
4Het gemalen kippenvlees stevig mengen met de aangemaakte pekel totdat alle pekel opgenomen is.
5Vervolgens het deeg gedurende minimaal 1 uur in de koeling laten rusten.

Kippenwit Hongaars:

1Het basisdeeg kippenwit mengen met de kruidenpasta Budapest, de paprika chips mixed en de paprika 3500 vloeibaar clean label.

Kippenwit honing-sinaas:

1Het basisdeeg kippenwit mengen met de marinade honing-sinaasappel.

Voor de afwerking:

1Afvullen in de gewenste darm of vorm.
2Garen in water of in de steamer op 80 °C tot een kerntemperatuur van 72 °C.

Tags

Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!