De alom gekende balletjes, maar dan zoveel beter!

Zweedse balletjes

De alom gekende balletjes, maar dan zoveel beter!

Recipe QR Code

Ingrediënten

Voor de balletjes:

1kilogram
ongekruid gehakt
120gram
40gram
uien gebakken Qualité d'Or

Voor de saus:

1liter
jussausQualité d'Or
40gram

Voor de puree:

220gram
1liter
water

Voor de afwerking:

veenbessensaus Qualité d'Or

Bereiding

Voor de balletjes:

1De culinaire room mengen met de gehaktbereiding compleet.
2De uien gebakken toevoegen en vervolgens mengen met het ongekruid gehakt.
3Balletjes vormen van +/- 35 g.
4De balletjes afbakken in de combisteamer op 120 °C met 20% vocht tot een kerntemperatuur van 72 °C.
5Nadien de balletjes aankleuren gedurende 5 minuten op 200 °C.
6De balletjes laten afkoelen in de koeling.

Voor de saus:

1De jus samen met de culinaire room en de Luikse siroop aan de kook brengen en gedurende 3 minuten laten doorkoken.
2De saus laten afkoelen.

Voor de puree:

1Het water aan de kook brengen en van het vuur halen.
2De aardappelpuree culinair toevoegen en stevig mengen tot je een gladde massa bekomt.

Voor de afwerking:

1De saus dresseren in een Sofitray schaal en de balletjes eraan toevoegen.
2Het geheel afwerken met de veenbessensaus.

Tags

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!