Een specialiteit uit Italië, lekker zacht en delicaat

Mortadella

Een specialiteit uit Italië, lekker zacht en delicaat

Recipe QR Code

Ingrediënten

2kilogram
mager rundvlees
5kilogram
varkensvlees (schouder)
3kilogram
keelspek
3kilogram
ijs
40gram
10gram
Q-stimulinQualité d'Or
10gram
kleurstabilisator kookworstQualité d'Or
30gram
Q-fos 3000 poederQualité d'Or
1.3kilogram
rugvet, geblancheerd, blokjes van 1x1 cm
260gram
pistachepitten Qualité d'Or

Bereiding

1Het vlees door de 7,8 mm plaat malen.
2Het vlees droog in de cutter op trage snelheid draaien en vervolgens het nitrietpekelzout toevoegen.
32/3 van het ijs toevoegen en cutteren tot 4 °C.
4Alle andere ingrediënten toevoegen en even cutteren.
5Vervolgens de rest van het ijs toevoegen en verder cutteren tot een glanzende homogene massa en een temperatuur van max. 12 °C.
6Het geblancheerde rugvet en de pistachepitten toevoegen.
7Afvullen in de gewenste darm.
8Garen in water of in de steamer, op 78 °C met 100% stoom tot een kerntemperatuur van 72 °C (ongeveer 1 minuut rekenen per mm doorsnede van de worst)
9Na het garen de worsten zo snel mogelijk afkoelen in ijswater.

Tags

Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!