Ambacht op z'n best: traditioneel, rijk en vol smaak

Kalfskop in tomatensaus

Ambacht op z'n best: traditioneel, rijk en vol smaak

Recipe QR Code

Bereiding

1Het kalfsvlees kruiden met de rosbiefkruiden, het laurierblad gemalen en de kruidnagel gemalen.
2Vervolgens het kalfsvlees vacuüm garen in de steamer op 90 °C met 100% vocht gedurende 1,5 uur.
3De madeirasaus en de bereide tomatensaus verwarmen tot 90 °C.
4De aspic al roerend onder de saus mengen.
5Het gegaarde vlees en de augurken onder de saus mengen.
6Het geheel in een decoratieve schotel doen, eventueel garneren met augurken en/of schijven hardgekookt ei en bedekken met aspic (120g per liter water + 10 g zout).
7Gedurende één nacht laten afkoelen in de koeling.

Tags

Nieuw Kalfsvlees
Charcuterie

Andere recepten om te ontdekken

Een vraag? Hulp nodig? Of zelf een suggestie voor een lekker recept?

Frans Claes logo thumbs up

Mail ons, bel ons of kom langs in onze winkel. Wij staan altijd voor je klaar om je met kennis van zaken verder te helpen!